top of page

Toepassing: Schroeffunderingen

Betrokken partijen: Etienne Gallery, Oisterwijk, Beeldhouwer Pieter Obels, Tilburg en Diverse gemeenten.

Locatie: Openbare ruimte, parken en particuliere tuinen in Nederland en België.

In samenwerking met gemeenten, landschapsarchitecten, galeries, kunstenaars en particulieren plaatst IN!OUT regelmatig kunstwerken op schroeffunderingen. Ook de werken van Pieter Obels lenen zich uitstekend voor verankering met schroeffunderingen. De cortenstalen sculpturen op een houten sokkel hebben we al op diverse plaatsen in Nederland mogen monteren. Hiervoor gebruiken we het kleinste formaat schroefpalen: een tot vier stuks per kunstwerk. In anderhalf à twee uur tijd is de montage gerealiseerd. Het plaatsen van de kunstwerken doen we in prettige samenwerking met kunstenaar Pieter Obels en galeriehouder Matisse Etienne.

 

Pieter Obels exposeert bij Etienne Gallery in Oisterwijk, een van Nederlands meest gerenommeerde galeries voor hedendaagse kunst. Voor het plaatsen van zijn kostbare sculpturen in parken en particuliere tuinen wijst galeriehouder Matisse Etienne zijn relaties op de voordelen van een schroeffundering. Voorheen werden Obels’ cortenstalen beelden op houten sokkel meestal gemonteerd op een stalen plaat. Deze constructie bleef echter altijd zichtbaar. Tweeëneenhalf jaar geleden zocht Matisse Etienne voor een klant een meer passende methode om een kunstwerk van Pieter Obels in zijn gazon te verankeren. Hij kwam in contact met IN!OUT. Inmiddels heeft hij uitstekende ervaringen met de toepassing van onze schroeffunderingen voor het plaatsen van kunstwerken. De sculpturen van Obels komen op een fundament van schroefpalen veel beter tot hun recht: de beelden staan waterpas, verzakken niet en zijn onzichtbaar verankerd in de bodem. Daardoor krijgen de kunstwerken de aandacht die ze verdienen. De kunstenaar zelf is eveneens enthousiast. Bij de creatie van een nieuw beeld houdt hij zelfs al rekening met de funderingsmethode.

 

IN!OUT plaatste de beelden van Pieter Obels op diverse locaties in Nederland en België. Net als galeriehouder Matisse Etienne en kunstenaar Pieter Obels leggen we de lat hoog. Wij gaan voor een zo mooi mogelijk resultaat, waarmee alle partijen tevreden zijn.

bottom of page